Politologul Ian Lisnevschi: Autoritățile vor închide și alte partide

În opinia politologului Ian Lisnevschi, actualul partid de guvernământ și-a studiat slăbiciunile, a analizat situația și – important – a încercat toleranța populației – pentru ca ulterior, după...

În opinia politologului Ian Lisnevschi, actualul partid de guvernământ și-a studiat slăbiciunile, a analizat situația și – important – a încercat toleranța populației – pentru ca ulterior, după interzicerea partidului ȘOR, să înceapă să închidă și alte partide politice, transmite Politics.MD cu referire la a-tv.md.

“Ei (PAS, – n.r.) au analizat situația, au încercat toleranța populației. Și mai departe, toate partidele care se presupune că sunt pro-ruse vor fi închise. Și în final, în 2 ani, vor rămâne 2-3 partide: PDS, PLDM, CUB, și poate alte câteva partide de dreapta. Iar alegerea va fi între dreapta și extrema dreaptă”, a declarat Lisnevschi în cadrul emisiunii “PULS cu  Ludmila Belcencova” de la Orizont TV.

Expertul a subliniat că “exact în această direcție se îndreaptă totul”, precizând că “toate pârghiile de control asupra guvernului se află în mâinile guvernului însuși, competiția se desfășoară în interiorul guvernului însuși și ce îi împiedică?”.

În același timp, analistul politic a subliniat o altă problemă gravă – dezbinarea opoziției, care face jocul actualului partid de guvernământ.

“Problema este că opoziția este absolut ruptă. Uite, dacă unul protestează, ceilalți nu protestează. Se ceartă între ei și, unul câte unul, poți închide absolut toate partidele”, a remarcat Lisnevschi.

În plus, politologul a sugerat că, încă din septembrie, actualul primar general al Chișinăului, Ion Ceban, ar putea fi scos din cursa electorală la alegerile locale.

“Deja în campania pentru alegerile locale vor exista încercări de a închide mai multe partide. În plus, în septembrie, va exista o încercare de a-l elimina pe domnul Ceban din alegeri”, a adăugat Lisnevschi.

Până la ora redactării acestei știri, serviciile de presă ale parlamentului, guvernului, administrației prezidențiale și PAS nu au comentat declarațiile lui Ian Lisnevschi în spațiul public.

In this article