Politologul Dionis Cenușă critică unele posturi TV care promovează agende politice ale partidelor politice

Politologul Dionis Cenușă spune că i se pare totalmente iresponsabil ceea ce fac unele posturi TV din Moldova care promovează agende politice ale partidelor politice, informează TRIBUNA. „Deseori...

Politologul Dionis Cenușă spune că i se pare totalmente iresponsabil ceea ce fac unele posturi TV din Moldova care promovează agende politice ale partidelor politice, informează TRIBUNA.

„Deseori văd manipulare crasă a opiniei publice, cu intenția normalizării ideii că o criza politică în condițiile actuale din Moldova este o necesitate imperativă și totalmente benefică. Prin definiție instabilitatea politică sperie investitorii și respectiv donatorii externi. Iar crearea unui guvern fragil, dependent de grupări oligarhice, nu înseamnă o stabilitate politică, ci noi blocaje pe linia de reforme. PAS pare a fi cel mai rațional actor politic din opoziție, care chiar dacă nu dezvoltă strategii politice, totodată, deocamdată refuză să fie utilizat. Cu toate acestea, populismul promovat de cei de la guvernare (socialiștii și PDM) se completează cu alt populism dirijat de opoziția din Parlament”, a scris Cenușă pe o rețea de socializare.

Potrivit spuselor sale, „dacă presa și societatea civilă nu le vor demasca, polarizarea continuă a societății este iminentă”. „Lucru grav înainte de alegerile prezidențiale, dar cel mai mult într-o perioadă de pandemie când volumul bunurilor publice este în cădere”, a mai scris politologul.

In this article