Politologul Corneliu Ciurea este de părerea că Vlad Plahotniuc și Maia Sandu vor munci cot la cot

Vlad Plahotniuc încearcă să se reabiliteze în fața politicienilor din SUA pentru a reveni în Republica Moldova. De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea. Potrivit lui Ciurea,...

Vlad Plahotniuc încearcă să se reabiliteze în fața politicienilor din SUA pentru a reveni în Republica Moldova. De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea.

Potrivit lui Ciurea, ultimul articol despre Republica Moldova, care a apărut recent în presa din SUA, i-a fost adresat clasei politice. Autorii l-au îndemnat pe Donald Trump și autoritățile americane să-și schimbe poziția față de țara noastră.

“Eu cred că astfel Vlad Plahotniuc își promovează interesele și vrea să obțină susținerea americanilor, pentru a reveni acasă, în Moldova. Știind că Maia Sandu este un factor occidental, cel mai probabil ei vor acționa împreună”, a spus Ciurea.

Analistul politic mai spune că astfel de publicații în presa americană au apărut și anterior, dar au trecut neobservate în media de la Chișinău. Și acest element are o explicație logică, în viziunea lui Corneliu Ciurea: „Acum observăm că se aruncă pietre în Plahotniuc. Președintele Igor Dodon a spus de mai multe ori că îl va anunța în căutare internațională și îl va întoarce în țară, în cătușe”.

In this article