Politolog: Viitorii miniștri trebuie să facă compromisuri și să nu urmeze tehnicile PAS de curățare totală a ministerelor

Politologul Igor Volnițchi a declarat pentru Accent TV că viitorii miniștri trebuie să facă compromisuri și să nu urmeze tehnicile PAS de curățare totală a ministerelor. În caz...

Politologul Igor Volnițchi a declarat pentru Accent TV că viitorii miniștri trebuie să facă compromisuri și să nu urmeze tehnicile PAS de curățare totală a ministerelor. În caz contrar se vor crea blocaje instituționale în urma cărora vor suferi cetățenii.

„Un lucru este cert,  celor numiți nu le ajunge experiență pentru a gestiona domeniile care le-au fost încredințate, de aceea probabil trebuie să facă unele compromisuri și să accepte cel puțin la prima etapă ca în funcții cheie în ministerele pe care le vor conduce să rămână profesioniști, purtători de memorie și de imagine instituțională pentru că dacă vor merge pe curățarea totală a ministerelor, cum anunța PAS anterior, atunci vom avea o rezultativitate a guvernului care lasă de dorit”,  spune Volnițchi.

Volnițchi mai opinează că majoritatea noilor miniștri sunt foști ONG-iști dar mai ales oameni loiali Nataliei Gavriliță.  

„Minimum o treime din reprezentanți ai sectorului asociativ neguvernamental. Li s-a acordat o șansă, urmează să vedem acum dacă ceea ce spuneau ei reprezentând ONG-urile și venind cu diferite sugestii pentru guvern, vor putea să implementeze în momentul în care vor accede în funcții. De asemenea se vede cu ochiul liber că Gavriliță și colegii săi nu a vrut să atragă profesioniști din alte partide ci să meargă doar cu proprii oameni iar acești oameni vor avea să facă față”, a conchis politologul.

In this article