Politolog: Ar fi logic ca cei de la PAS și Natalia Albot să vină cu o reacție și pentru binele lor electoral

Faptul ca Natalia Albot, candidatul PAS la funcția de deputat, a fost reținută în 2017 pentru 0,7 grame de marijuana nu va juca in favoarea PAS și a...

Faptul ca Natalia Albot, candidatul PAS la funcția de deputat, a fost reținută în 2017 pentru 0,7 grame de marijuana nu va juca in favoarea PAS și a mobilizării votului din diasporă, susține analistul Dionis Cenușă.

În opinia expertului, cazul respectiv nu trebuie considerat un fleac, iar protagonista știrii trebuie să-și facă mea culpa, împreună cu partidul care o promovează.

”Ar fi logic ca cei de la PAS și Natalia Albot să vină cu o reacție și pentru binele lor electoral trebuie să fie unul de acceptare a unei greșeli (dacă se adeverește). Acest lucru este mai bun decât măsuri radicale, precum excluderea din listă”, susține Cenușă.

De asemenea, expertul recomandă celor de la PAS să nu folosească argumente legate de legalizarea marijuanei, invocând că în unele țări occidentale e prescrisă în scopuri medicale.

”Sugestia ar fi ca să se recunoască că a fost greșeală decât să se spună că nu e nimic grav. Asta daca se vrea ca Nata Albot să rămână pe listă și să nu sperie unii votanți (mai degrabă) de acasă (decât din diasporă)”, notează analistul.

In this article