Polițiștii au reținut un bărbat suspectat de profanarea unui monument din cimitirul „Sf. Lazăr” din capitală

Un bărbat de 45 de ani din capitală, este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  profanarea mormintelor și a monumentelor. Suspectul a fost reținut de polițiștii capitalei după...

Un bărbat de 45 de ani din capitală, este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  profanarea mormintelor și a monumentelor.

Suspectul a fost reținut de polițiștii capitalei după ce ar fi profanat un monument funerar din cimitirul „Sf. Lazăr”, în sumă de 81.200 de lei.

Audiat de polițiști, acesta a declarat că ar fi sustras bustul din bronz de pe monumentul din granit  cu scopul de a-l vinde la metal uzat pentru suma de aproximativ 40.000 de lei.

Acesta  nu este la prima abatere de la lege,  anterior fiind judecat pentru huliganism și circulația ilegală a drogurilor.

Bărbatul  se află în arest pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă amendă în mărime de la 37.500 la 47.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

 

In this article