Polițist al IGP reținut de CNA pentru pretindere și primire de mită

Un ofițer al Serviciului Asigurare Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) al IGP a fost reținut cu puțin timp în urmă de CNA pentru...

Un ofițer al Serviciului Asigurare Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) al IGP a fost reținut cu puțin timp în urmă de CNA pentru corupere pasivă. Acesta ar fi pretins și ulterior a primit, sub control, suma de 1.500 lei.

Potrivit CNA, polițistul ar fi solicitat suma menționată pentru a nu atrage la răspundere contravențională un conducător auto pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere, acțiuni care intră în atribuțiile sale de serviciu.

În urma acțiunilor procesuale efectuate, polițistul a primit sub controlul ofițerilor CNA mijloacele financiare pretinse, la scurt timp după apelul efectuat la Linia Național Anticorupție.

De asemenea, în scopul acumulării materialului probator, a fost efectuată percheziția corporală a polițistului, în urma căreia au fost ridicate mijloacele bănești în sumă de 1.500 lei, anterior transmise sub controlul ofițerilor CNA.

Angajatul Serviciului Asigurare Ordine Publică a fost reținut pentru 72 de ore și urmează să fie plasat în izolatorul CNA. În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Chișinău.

De menționat că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă și irevocabilă de judecată.

Foto/video: Cna.md

In this article