Politician: Maia Sandu este acum ca Filat în 2009

Societatea se va alege de la Maia Sandu exact cu ceea ce s-a ales de la Vladimir Filat. De această părere este politicianul Sergiu Mocanu. Liderul Mișcării Antimafie...

Societatea se va alege de la Maia Sandu exact cu ceea ce s-a ales de la Vladimir Filat. De această părere este politicianul Sergiu Mocanu. Liderul Mișcării Antimafie susține că acum Maia Sandu repetă la indigo istoria fostului ei lider de partid, iar în scurt timp oamenii vor înțelege că le-au fost înșelate speranțele. 

”Această schizofrenie colectivă nu s-a născut o dată cu Maia Sandu. A fost o perioadă în care Filat era perfect valabil, Filat era ca Maia Sandu acum. Filat era invitat pe la toate televiziunile. El era sforăitor. Chiar m-am uitat în trecut cum vorbea el sforăitor, cum jurnalistele suflau de pe el praful, cum el vorbea așa cu musca în nas și povestea cum o să facă el bine pentru țara asta și cum știe el ce are de făcut”, spune Mocanu.

În opinia politicianului, apologetica care i se aduce acum lui Sandu va trece într-o mare dezamăgire și un gol imens, iar amărăciunea și deziluzia vor lua locul epitetelor ”Albinuța noastră și Regina moldovenilor”. Mocanu amintește că o situație similară a fost și în 2009-2012, când Moldova era guvernată de alianțele pentru integrarea europeană. 

”Ei erau stresați de faptul că dacă nu va fi ales un președinte al Republicii Moldova, vor trebui să meargă din nou la anticipate și criza se va adânci. Situația era foarte asemănătoare, chiar dacă elementele erau altele, cam acum cu Maia Sandu. În adresa lui Timofti din această paranoia colectivă tot aceleași mesaje le citeai. În momentul în care ei l-au ales pe Timofti au venit câteva mii de oameni la Palatul Republicii și tot așa plângeau. Ghimpu ne spunea de la microfon că acest președinte ne-a fost trimis de Dumnezeu, iar Filat după alegerea președintelui era cu sacii în care. Era totul extraordinar. Era totul pus la punct și mai departe lui nu-i rămânea nimic decât pur și simplu în scăldătoarea aceasta de dragoste colectivă să-și sărbătorească în fiecare zi propria existența”, a declarat politicanul.

In this article