Poliția Republicii Moldova: 19 cazuri de nereguli înregistrate în ziua alegerilor până la ora 11:00

Până la ora 11:00, Inspectoratul General al Poliției din Republica Moldova a înregistrat 19 cazuri de incidente electorale în ziua alegerilor, transmite Știri.md. Printre cazurile raportate se numără...

Până la ora 11:00, Inspectoratul General al Poliției din Republica Moldova a înregistrat 19 cazuri de incidente electorale în ziua alegerilor, transmite Știri.md.

Printre cazurile raportate se numără patru incidente de fotografiere a buletinului de vot, înregistrate în orașele Chișinău, Comrat, Șoldănești și Telenești. De asemenea, au fost raportate două cazuri de deteriorare a buletinului de vot în raioanele Drochia și Comrat.

Alte incidente includ:

  • Un caz de corupere a alegătorilor în Chișinău (faptele nu s-au adeverit);
  • Patru cazuri de agitație electorală la Briceni, Orhei și Râșcani;
  • Un afișaj electoral neautorizat în Soroca;
  • Un caz de transportare a alegătorilor la Fălești;
  • Un caz de prezență în cabina de vot a mai multor persoane la Dubășari;
  • Cinci incidente suplimentare, inclusiv prezența unei persoane în stare de ebrietate la secția de votare și conflicte.

Poliția a declarat că se desfășoară acțiuni de constatare și documentare a fiecărui caz, iar toate incidentele au fost raportate Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Azi, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. De asemenea, ei sunt chemați să participe la referendumul constituțional privind perspectiva aderării țării la Uniunea Europeană.

Până la ora 10:00, președintele CEC, Angelica Caraman, a anunțat că peste 207.000 de alegători, ceea ce reprezintă peste 7,5% din numărul total de cetățeni cu drept de vot, au votat. În plus, misiunea Promo-LEX a recepționat 173 de semnalări de incidente de la observatorii din teritoriu, dintre care 34 au fost confirmate.

În total, alegătorii sunt așteptați la 2.219 secții de votare, dintre care 1.988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului.

In this article