Poliția raportează 295 de cazuri de corupere electorală în Moldova

Inspectoratul General al Poliției informează că, ieri, Poliția a înregistrat 286 de materiale, fiind întocmite 295 de procese-verbale de constatare a contravenției prevăzute de art. 47 prim din...

Inspectoratul General al Poliției informează că, ieri, Poliția a înregistrat 286 de materiale, fiind întocmite 295 de procese-verbale de constatare a contravenției prevăzute de art. 47 prim din Codul Contravențional al Republicii Moldova – coruperea electorală pasivă, 163 de procese verbale fiind transmise, după competență, Centrului Național Anticorupție, pentru examinare și adoptarea deciziilor legale, informează TRIBUNA. 

Amintim că, persoanele care cooperează cu ancheta și oferă informații vor fi scutite de plata amenzilor, conform legii.

„În continuare poliția întreprinde acțiuni pentru documentarea persoanelor care au acceptat bani în schimbul voturilor, dar și celor care au influențat procesele de a corupe alegătorii.

Încurajăm cetățenii să fie vigilenți și să raporteze orice tentativă de corupție electorală. Doar prin implicarea activă a tuturor putem asigura un scrutin electoral corect și transparent, fără influențe ilegale” – a mai comunicat Poliția.

In this article