Poliția confirmă reținerea fratelui lui Igor Dodon în Rusia

Inspectoratul General al Poliției (IGP) confirmă faptul că fratele lui Igor Dodon, Alexandru, a fost reținut zilele trecute de autoritățile ruse. Totuși, la scurt timp acesta a fost...

Inspectoratul General al Poliției (IGP) confirmă faptul că fratele lui Igor Dodon, Alexandru, a fost reținut zilele trecute de autoritățile ruse.

Totuși, la scurt timp acesta a fost eliberat. Informația a fost confirmată de către șeful Secției Comunicare și Protocol a IGP, Diana Fetco, transmite breakingnews.md cu referire la deschide.md.

Conform sursei citate, Alexandru Dodon a fost anterior anunțat în căutare pe linia INTERPOL pentru localizare și, zilele trecute, autoritățile ruse l-au reținut pentru că acesta figura în baza de date.

„Din câte cunoaștem, la scurt timp el a fost eliberat de partea rusă. Autoritățile Republicii Moldova nu au participat la audierea acestuia”, a menționat Diana Fetco.

De menționat că Renato Usatîi a declarat în cadrul unei conferințe de presă că fratele lui Igor Dodon, Alexandru, a fost reținut marți, 17 ianuarie, de autoritățile de la Moscova.

Ulterior, Dodon a negat informația respectivă, precizând că fratele său nu are probleme cu legea.

Precizăm că Alexandru Dodon a părăsit teritoriul Republicii Moldova la scurt timp după ce Igor Dodon a fost reținut. Acesta ar fi complice în dosarul pornit pe numele fostului președinte al Republicii Moldova.

In this article