Poliția ar fi reținut un suspect în cazul omorului din sectorul Râșcani

Poliția Capitalei ar fi reținut noaptea trecută un suspect în cazul omorului la comandă a cetățeanului turc, Izzet Eren, în vârstă de 41 de ani, liderul principal al...

Poliția Capitalei ar fi reținut noaptea trecută un suspect în cazul omorului la comandă a cetățeanului turc, Izzet Eren, în vârstă de 41 de ani, liderul principal al bandei Tottenham Turks, la o terasă din sectorul Râșcani al capitalei.

Potrivit surselor PulsMedia.MD, individul reținut este tot un cetățean turc în vârstă de 45 de ani, Strumsten Stein, care a fost plasat pentru 72 de ore în Izolatorul de Detenție Provizorie a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

Sursa citată mai scrie că ofițerii legii au stabilit un cerc de bănuiți și suspecți, iar în prezent se desfășoară mai multe măsuri speciale de investigații.

Totodată, potrivit altor surse din cadrul MAI, dis-de-dimineață, peste 200 de angajați ai INSP, Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Inspectoratului General de Carabinieri, dar și mașcații de la BPDS „Fulger”, au luat la puricat fiecare colțișor din pădurea dintre sectorul Râșcani și Ciocana.

Amintim că bărbatul împușcat este de origine turcă, avea 41 de ani și făcea parte dintr-o grupare criminală. Acesta a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Poliția a anunțat că examinează versiunea unei „reglări de conturi între grupări sau lichidarea intenționată a acestuia pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar”.

Totodată, oamenii legii efectuează măsuri speciale de reținere a suspectului. Oamenii care îl observă pe străzi sunt rugați să anunțe Poliția, dar să evite contactul cu acesta.

Procuratura Generală a venit cu noi detalii declarând că atacatorul a efectuat patru împușcături în spate și trei împușcături în capul victimei.

Potrivit autorităților, motivul pentru care victima se afla la libertate și nu putea fi extrădat în Marea Britanie este legat de tergiversarea dosarului său în instanța de judecată.

In this article