Poliția a stopat acțiunile de șantaj a unui deținut

Oamenii legii au stopat acțiunile de șantaj ale unui deținut care ceruse de la o femeie bani pentru a nu publica anumite fotografii intime pe rețelele de socializare....

Oamenii legii au stopat acțiunile de șantaj ale unui deținut care ceruse de la o femeie bani pentru a nu publica anumite fotografii intime pe rețelele de socializare.

Potrivit informațiilor, bănuitul este un bărbat de 31 de ani, care a nimerit în vizorul polițiștilor după ce victima, o femeie de 41 de ani, a sesizat ofițerii de investigație, comunicându-le că din luna septembrie 2021 este șantajată de o persoană necunoscută, transmite breakingenews.md cu referire la  Știri.md.

Oamenii legii au stabilit că deținutul ar fi obținut prin înșelăciune fotografii cu caracter intim, după care a amenințat victima că le va publica pe rețelele de socializare. Pentru a nu face acest lucru, bănuitul a cerut 150 de euro.

După un șir de investigații, polițiștii au stabilit schema prin care suspectul acționa. Acesta a inițiat o conversație cu victima pe rețelele de socializare, iar prin diverse metode a determinat-o să-i expedieze fotografii în ipostaze intime.

Astfel, la 7 februarie, polițiștii au pus în executare mandatul de percheziționare a celulei deținutului. În rezultat, au fost depistate și ridicate înscrisuri de ciornă.

Actualmente, bănuitul este cercetat în detenție la Penitenciarul nr. 13-Chișinău, urmând ca procurorii să-i înainteze învinuirea, în funcție de probatoriul acumulat.

Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, el riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime de la 42.500 la 67.500 de lei.

In this article