Poliția a reținut un suspect de comiterea mai multor furturi

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, originar din raionul  Ialoveni, a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de poliție Buiucani, fiind suspectat de comiterea...

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, originar din raionul  Ialoveni, a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de poliție Buiucani, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din locuințe din comuna Trușeni. Suspectul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

În cadrul investigațiilor,  polițiștii au acumulat probe concludente ce i-ar demonstra vinovăția în comiterea infracțiunilor. Astfel, polițiștii au stabilit complicitatea suspectului în comiterea a patru  cazuri de furt din locuințe, pe care le-a comis pe parcursul lunii ianuarie. Acesta intra în locuințe prin deteriorarea geamurilor din termopan de unde sustrăgea  instrumente, articole vestimentare. Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 47 000 lei.

Suspectul în cadrul acțiunilor procesual penale și-a recunoscut vina, comunicând că bunurile sustrase le vindea și obținea profit, iar banii îi cheltuia în scopuri personale.

Bărbatul este cercetat penal pentru furt. Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune  riscă amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau  închisoare pe un termen de până la 4 ani.

În continuare polițiștii întreprind toate măsurile de investigație privind complicitatea acestuia și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul mun. Chișinău.

In this article