Poliția a destructurat activitatea infracțională a doi bărbați, specializați în furturi din locuințe pe teritoriul capitalei

Ca urmare  a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, întreprinse de  angajații   Direcției de Poliție a mun. Chișinău  și Inspectoratelor de Poliție  subordonate,  sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Botanica, au fost...

Ca urmare  a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, întreprinse de  angajații   Direcției de Poliție a mun. Chișinău  și Inspectoratelor de Poliție  subordonate,  sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Botanica, au fost reținuți doi bărbați,  suspectați de comiterea mai multor furturi din locuințe.  Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 26 și 52 de ani, originari din raioanele Glodeni și Fălești, anterior judecați.

În cadrul măsurilor de investigare și urmărire penală, forțele de ordine  au stabilit că suspecții  activau ca muncitori în apartamentele ce se aflau în construcție și urmau a fi date în exploatare, de unde sustrăgeau bunuri materiale ( cazane, televizoare, instrumente electrice).

În cadrul acțiunilor procesual penale, polițiștii au acumulat probe concludente în privința suspecților, stabilind complicitatea acestora în cel puțin 10 cazuri de furt, comise pe parcursul lunilor ianuarie – februarie 2022. 

În urma perchezițiilor autorizate, forțele de ordine au depistat o parte din bunurile sustrase care urmează a fi returnate proprietarilor. Suspecții în cadrul acțiunilor procesual penale și-au  recunoscut vina.

Bărbații au fost plasați în arest pentru 30 de zile și sunt cercetați  penal pentru furt. Conform legislației în vigoare pentru faptele comise ei riscă închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Poliția  întreprinde în continuare  măsuri de investigație privind complicitatea acestora și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul mun. Chișinău.

In this article