PLDM vrea capul lui Plahotniuc și Șor: Trebuie să fie aduși în țară și deferiți justiției

PLDM a venit cu o reacție după ce Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, a anunțat că Vlad Plahotniuc este principalul beneficiar al furtului miliardului. “Procurorul general dezvăluie faptul că...

PLDM a venit cu o reacție după ce Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, a anunțat că Vlad Plahotniuc este principalul beneficiar al furtului miliardului.

“Procurorul general dezvăluie faptul că fostul și actualul lider neformal al Democraților (ortodocși sau transfugi), Vlad Plahotniuc, cel care s-a erijat în postura de gropar al PLDM, este principalul beneficiar al miliardului furat. Prin urmare, acesta trebuie adus în țară și deferit justiției. Aceeași soartă trebuie să o aibă și Ilan Șor pentru rolul său determinant în operațiunea de devalizare a băncilor. Fără acest act de justiție, actuala putere nu are nicio legitimitate în fața poporului”, se arată în comunicatul de presă a PLDM.

Totodată, reprezentanții formațiunii atrag atenția că Parlamentul își schimbă configurația de la o zi la alta, “în funcție de poftele și interesele personale ale oligarhilor Plahotniuc și Șor, dați în căutare internațională, dar care își conduc “de la distanță” grupurile parlamentare”.

Prin același comunicat de presă PLDM și-a reafirmat atașamentul față de principiile statului de drept, de valorile europene și de obiectivul de integrare a Republicii Moldova în spațiul comunitar.

In this article