„Platforma Moldova” solicită monitorizarea încălcărilor drepturilor omului de către Consiliul Europei

Irina Vlah, Președintele Asociației „Platforma Moldova”, a făcut declarații critice la adresa guvernării PAS după trei ani de mandat. Ea a afirmat că democrația din Moldova este aproape...

Irina Vlah, Președintele Asociației „Platforma Moldova”, a făcut declarații critice la adresa guvernării PAS după trei ani de mandat. Ea a afirmat că democrația din Moldova este aproape inexistentă, lipsind presa liberă, instituțiile democratice funcționale și justiția independentă.

Vlah a făcut un apel către Consiliul Europei pentru a monitoriza încălcările drepturilor și libertăților omului din Moldova.

„Astăzi am făcut un apel către conducerea Consiliului Europei să acorde atenție încălcărilor drepturilor și libertăților omului în țara noastră. Îndemn ca o astfel de monitorizare să fie efectuată pe toate platformele pe care le are această organizație cu o mare autoritate – la nivelul APCE, al Consiliului de Miniștri, al Congresului Autorităților Locale și Regionale”, a declarat Vlah.

Ea a subliniat rolul Consiliului Europei ca bastion al democrației și libertății și a cerut o evaluare obiectivă a situației din Moldova, indiferent de consecințele pentru PAS.

„Consiliul Europei a fost întotdeauna un bastion al democrației și libertății la nivel european. De aceea, trebuie să auzim o evaluare obiectivă a situației din Moldova, oricât de grea și neplăcută ar fi pentru PAS”, a adăugat Vlah.

Vlah a avertizat că ignorarea încălcărilor drepturilor omului în Moldova ar putea afecta negativ imaginea proiectului european pentru moldoveni.

„Închizând ochii la încălcările drepturilor omului în Moldova, Europa riscă, pe cheltuiala sa, să primească cea mai puternică anti-reclamă a proiectului european pentru moldoveni”, a susținut ea.

În încheiere, Irina Vlah a acuzat guvernarea PAS și pe Maia Sandu de instaurarea unei dictaturi sub pretextul integrării europene și și-a exprimat speranța că Consiliul Europei va ajuta la redresarea situației democratice din Moldova.

„Europa trebuie să știe că sub paravanul sloganurilor europene, Maia Sandu și PAS instaurează o dictatură în Moldova”, a concluzionat Vlah.

In this article