Platforma DA cere demisia lui Spînu și Serebrian

Platforma DA vine cu acuzații către guvernare în urma negocierii contractului MGRES – Energocom. Partidul susține că „asemenea decizie a fost pregătită de autoritățile de la Kremlin”. „O...

Platforma DA vine cu acuzații către guvernare în urma negocierii contractului MGRES – Energocom.

Partidul susține că „asemenea decizie a fost pregătită de autoritățile de la Kremlin”.

„O asemenea decizie a fost pregătită de autoritățile de la Kremlin și cu mult fast servită cetățenilor Republicii Moldova, care vor achita, în condițiile economice precare, atât diferența de preț, cât și creditul de 1.05 miliarde de lei, acordat în ajunul acestei decizii de către CSE pentru MoldovaGaz. Precizăm că dincolo de condițiile economice nefavorabile, această înțelegere denotă inconsecvență și înalta trădare a principiilor constituționale, favorizând supraviețuirea regimului separatist, fără impunerea condițiilor de reintegrare sau cel puțin a respectării drepturilor fundamentale ale omului și fără a avea minime garanții, că printr-o eventuală solicitare a Kremilinului, Republica Moldova va rămâne și fără cantitatea de insuficientă de energie electrică procurată de la Cuciurgani, așa cum s-a întâmplat în trecut. Prin această decizie, Republica Moldova nu devine mai independentă energetic, ci capitulează în fața șantajului”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

În acest sens, partidul cere Parlamentului Republicii Moldova instituirea unei Comisii speciale de anchetă pe marginea înțelegerilor dubioase din domeniul energetic. Totodată, partidul cere Guvernului Republicii Moldova demisia de urgență a Ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, cât și a Ministrului pentru Reintegrare, Oleg Serebrean.

În același timp, Platforma DA cere organelor de drept investigarea tuturor circumstanțelor legate de sabotaj, corupție și trafic de influență discutate în jurul situației energetice, iar Președinției Republicii Moldova inițierea consultărilor pe marginea unui program și guvern anticriză, cu atragerea capitalului uman din afara PAS.

 

In this article