Planul zonal Chișinău, conservarea și punerea în valoare a patrimoniului Capitalei – discutate în Israel

Planul zonal Chișinău, conservarea și punerea în valoare a patrimoniului Capitalei, inclusiv a celui evreiesc, dar și reabilitarea spațiilor și clădirilor au fost câteva dintre subiectele abordate de...

Planul zonal Chișinău, conservarea și punerea în valoare a patrimoniului Capitalei, inclusiv a celui evreiesc, dar și reabilitarea spațiilor și clădirilor au fost câteva dintre subiectele abordate de primarul general Ion Ceban în cadrul unei întrevederi în Israel cu ministrul Afacerilor Ierusalimului și al Tradițiilor Evreiești, Meir Porush.

”Am vorbit despre obiectivele realizate la Chișinău, care au o importanță majoră pentru comunitatea evreiască. Este vorba despre reabilitarea Parcului Alunelul, a scuarului de la Calea Orheiului, a spațiului verde din strada Ierusalim și altele. Ne propunem ca împreună cu membrii comunității evreiești să realizăm inventarierea monumentelor istorice și confecționarea plăcilor pentru locurile cele mai vechi și cu încărcătură istorică. Puțini cunosc faptul că acum 100 de ani evreii în Chișinău reprezentau, după diferite surse și date, aproape 50% din populația orașului”, a declarat edilul Ion Ceban.

În contextul realizării Planului Urbanistic General și a Planului Urbanistic Zonal, primarul general a lansat o invitație experților din Israel pentru stabilirea unei colaborări în acest sens.

In this article