Piața Centrală va fi redeschisă pe 1 iunie. Ceban: Vor fi puse unele reguli stricte

Piața Centrală va fi redeschisă începând cu data de 1 iunie. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban în cadrul ședinței primăriei Chișinău de astăzi. ...

Piața Centrală va fi redeschisă începând cu data de 1 iunie. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban în cadrul ședinței primăriei Chișinău de astăzi. 

Potrivit lui Ceban, cei care vor lucra o să trebuiască să respecte niște reguli stricte, pentru a nu răspândi virusul Covid-19.

Viceprimarul Inga Ionesii spune s-a făcut un proiect de măsuri nu doar pentru Piața Centrală. „Aceste măsuri au fost prezentate Guvernului și mâine se vor organiza dezbateri. Au fost discuții cu agenții economici, care au asigurat că vor respecta toate instrucțiunile prezentate și care vor fi implementate”, a declarat Ionesii.

Ion Ceban a adăugat că aceste reguli trebuie respectate cu strictețe. „Nu putem să ne permitem ca să apară un focar de infecție în aceste puncte comerciale, pentru că acolo zilnic sunt peste 35 de mii de oameni”.

Edilul capitalei a mai punctat că săptămâna aceasta va fi făcută prima ședință cu privire la modernizare a pieței centrale.

Amintim că Piața Centrală a fost închisă în luna martie, iar decizia de redeschidere a întreprinderii municipale aparține Comisiei Situații Excepționale în Sănătate Publică.

In this article