Petru Burduja (PSRM): Vom acorda câte 5 milioane lei pentru fiecare sat din R.Moldova

Acordarea a câte 5 milioane de lei pentru dezvoltarea fiecărui sat din Republica Moldova, și a altor 500 de mii de lei, pentru susținerea afacerilor locale din mediul...

Acordarea a câte 5 milioane de lei pentru dezvoltarea fiecărui sat din Republica Moldova, și a altor 500 de mii de lei, pentru susținerea afacerilor locale din mediul rural. Sunt obiectivele ce se regăsesc în Programul Național “Satul Moldovenesc”, elaborat de către Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și prezentat, azi, de Petru Burduja, deputat PSRM.

Proiectul prevede și alte măsuri de îmbunătățirea vieții a oamenilor de la sate. Astfel, reprezentanții Blocului își propun să asigure cu apă potabilă până la 70% dintre localitățile rurale, iar 60% din gospodării să fie conectate la gaz, în următorii patru ani.

“De asemenea vom crește nivelul de finanțare îmbunătățirea calității drumurilor locale, extinderea sistemelor de iluminat stradal, construcția și modernizarea obiectivelor sociale legate în primul rând de educația și sănătatea copiilor, inclusiv sport, obiective culturale și de educație extrașcolară”, a mai declarat Burduja.

In this article