Peste 8.000 de cereri înregistrate în prima etapă de înscriere în clasa întâi

Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa întâi, anul de învățământ 2024-2025, care a început la întâi aprilie, va continua până pe 23 mai, rezultatele finale ale...

Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa întâi, anul de învățământ 2024-2025, care a început la întâi aprilie, va continua până pe 23 mai, rezultatele finale ale acestei runde, urmând a fi prezentate pe 31 mai.

Despre acest lucru a informat Andrei Pavaloi, astăzi, 14 mai, în ședința operativă a serviciilor Primăriei Municipiului Chișinău.

Potrivit șefului adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, de la începutul depunerii cererilor de înscriere și până în prezent, au fost înregistrate 8.378 de cereri.

„În perioada 3-17 iunie se va desfășura etapa a doua pentru copiii care ”nu se încadrează regulamentar în districtul instituției de învățământ sau nu au împlinit vârsta de șapte ani până la întâi septembrie 2024”, a mai declarat Andrei Pavaloi.

Amintim că, în limita locurilor disponibile în instituțiile de învățământ municipale, va fi organizată și etapa cu numărul trei de înscriere a copiilor în clasa întâii, care se va desfășura în perioada 20-30 august 2024, dar în afara platformei www.escoala.chisinau.md (http://www.xn--e-coal-n0a33t.xn--chiinu-m0a53t.md/). Mai exact, cererile vor fi făcute în mod fizic. Această etapă vine în ajutorul părinților, care, din varii motive, nu au reușit să depună o cerere în primele două etape.

In this article