Peste 600 de refugiați din Ucraina au primit un post de muncă în Republica Moldova

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a raportat notificările primite de la agenții economici despre angajarea cetățenilor ucraineni pe teritoriul Republicii Moldova până în data de 26 iulie...

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a raportat notificările primite de la agenții economici despre angajarea cetățenilor ucraineni pe teritoriul Republicii Moldova până în data de 26 iulie 2022.

Potrivit agenției, până astăzi au primit post de muncă 670 de refugiați din Ucraina, dintre care 518 sunt femei și 152 – bărbați.

Conform datelor, cei mai mulți cetățeni ucraineni înregistrați în evidenţele ANOFM sunt angajați în Chișinău (499 de persoane), Bălți (21 de persoane), Ungheni (19 de persoane), Cahul (17 persoane) etc.

De asemenea, potrivit informațiilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii/meserii:
# programator/programatoare;
# inginer(ă);
# medic(ă);
# educator/educătoare;
# cusător/cusătoare;
# vânzător/vânzătoare consultant(ă);
# bucătar/bucătăreasă;
# montator/montatoare subansamble;
# manager(ă) în diverse domenii;
# operator/operatoare introducere date etc.

De altfel, agenția a anunțat că 140 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra la un post de muncă cetățeni din Ucraina, declarând că 2 197 de locuri de muncă sunt vacante și disponibile pentru aceste persoane.

Conform informațiilor, 370 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Sursa: diez.md

In this article