Peste 50 de școli, grădinițe și spitale din municipiul Chișinău au fost eficientizate energetic

Peste 50 de școli, grădinițe și spitale din municipiul Chișinău au fost eficientizate energetic cu finanțarea integrală sau parțială din bugetul municipal. Edilul Capitalei a reamintit că toate...

Peste 50 de școli, grădinițe și spitale din municipiul Chișinău au fost eficientizate energetic cu finanțarea integrală sau parțială din bugetul municipal. Edilul Capitalei a reamintit că toate aceste realizări au fost atinse în ultimii trei ani, iar inițiativele nu se opresc aici.

”Prin astfel de proiecte Chișinăul este mai modern. Am investit, de exemplu, peste 9 milioane de lei în eficientizarea energetică și izolarea termică a Grădiniței Nr.127 din sectorul Rîșcani. Aceasta face parte din cele 22 de clădiri modernizate și termoizolate în cadrul Proiectului „Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Chișinău” în valoare de peste 500 de milioane de lei, implementat de Primăria Chișinău cu sprijinul BERD, BEI și al Fondului pentru Energie E5P”, a scris primarul general al Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Amintim că, pe lângă cele 19 instituții educaționale eficientizate energetic în ultimii ani, în prezent au loc lucrări de modernizare la trei instituții medicale municipale. Este vorba despre Spitalul pentru copii ”V. Ignatenco”, Spitalul ”Sfânta Treime” și Spitalul ”Gheorghe Paladi”.

In this article