Peste 48 de mii de cetățeni au primit ajutor suplimentar pentru perioada rece a anului

Pentru o iarnă mai caldă, au beneficiat de 3.000 sau 5.000 de lei. Majoritatea familiilor vulnerabile, eligibile pentru măsurile suplimentare de suport în perioada rece a anului, au...

Pentru o iarnă mai caldă, au beneficiat de 3.000 sau 5.000 de lei. Majoritatea familiilor vulnerabile, eligibile pentru măsurile suplimentare de suport în perioada rece a anului, au ridicat deja ajutoarele bănești. Este vorba de peste 48 mii de cetățeni. 

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, circa 48.433 de beneficiari, eligibili pentru măsurile suplimentare de suport în perioada rece a anului, au ridicat deja ajutoarele bănești.

Programul de măsuri suplimentare de suport pentru populația vulnerabilă în perioada rece a anului a fost lansat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu agențiile ONU, în decembrie 2023. Acesta prevede acordarea unui suport financiar unic, în mărime de 3000 sau 5000 de lei, pentru următoarele categorii:

– pensionari născuți până în 1945, care au pensia mai mică de 3.000 de lei;

– familii care au la îngrijire și supraveghere copii cu dizabilități severe;

– familii cu persoane cu dizabilități încadrate în serviciul social „Asistență personală”;

– femei care alăptează, cu cel puțin un copil în vârstă de 0-13 luni, beneficiare de ajutor social începând cu luna octombrie 2023.

Persoanele care au fost notificate că transferul în numerar a fost efectuat și încă nu au ridicat banii sunt îndemnate să se adreseze la oficiul poștal din localitate până la sfârșitul lunii.

Pentru informații suplimentare despre măsurile suplimentare de sprijin al populației vulnerabile în perioada rece a anului apelați linia fierbinte a Programului Alimentar Mondial 0 8001 08 90.

In this article