Peste 30 de mii de oameni au participat la „Festivalul Prieteniei între Popoare”, organizat de blocul „Victorie”

Blocul politic “Victorie” a organizat la Orhei, Bălți, Taraclia și Comrat “Festivalul Prieteniei între Popoare”, marcat de unitatea poporului care are dreptul de a alege. Numeroși locuitori s-au...

Blocul politic “Victorie” a organizat la Orhei, Bălți, Taraclia și Comrat “Festivalul Prieteniei între Popoare”, marcat de unitatea poporului care are dreptul de a alege. Numeroși locuitori s-au adunat pe străzile centrale ale orașelor, venind în familii numeroase – cu copii, bunici și prieteni apropiați.

În fața locuitorilor și oaspeților festivalului a ținut cuvântare liderul blocului politic „Victorie” Ilan Șor. El a anunțat lansarea campaniei „Nu integrării în UE”.

“Parteneriatul cu UEEA ne va oferi gaze și electricitate ieftine, ne va ajuta să construim fabrici și să creăm noi locuri de muncă. Mii de invitați la sărbătoarea noastră s-au convins că țările Uniunii Economice Eurasiatice sunt adevărații noștri prieteni”, a declarat Ilan Șor.

În cadrul festivalului a fost prezentată bucătăria națională a țărilor din Uniunea Economică Eurasiatică, iar de pe scenă au răsunat cântecele preferate din Rusia, Belarus, Armenia, Kârgâzstan și Kazahstan.

Toți membrii blocului “Victorie” au o opinie comună. Calea Moldovei sunt UEEA, țările prietene, popoarele apropiate cultural și gata să ne ajute în orice situație.

La Comrat, oaspeților li s-au adresat bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare Dimitri Constantinov, secretarul executiv al comitetului executiv al blocului politic “Victorie”, primul adjunct al bașcanului Găgăuziei Ilia Uzun, deputatul în Parlamentul Moldovei Marina Tauber, și deputatul Parlamentului, reprezentantul blocului politic “Victorie” Reghina Apostolova.

“Noi, locuitorii Găgăuziei, suntem pentru valorile tradiționale, pentru ca oamenii să trăiască în prosperitate, pentru ca agricultorii noștri să poată livra produsele lor în Federația Rusă. Suntem un popor unit, iar aceasta este puterea noastră”, a declarat Evghenia Guțul.

Dimitri Constantinov a spus că Găgăuzia a arătat deja lumii întregi că este gata să coopereze cu toți cei care ne sunt prieteni: “Deși suntem certați, acuzați, pedepsiți pentru asta, noi urmăm calea pe care poporul nostru vrea să o urmeze! 20 de ani de mișcare către Europa nu au dat niciun rezultat. Autonomia noastră este capabilă să își dea seama singură încotro să meargă mai departe. Vom coopera cu prietenii noștri, cu Rusia și cu țările UEEA care ne respectă”.

Ilia Uzun i-a îndemnat pe oaspeți sărbătorii să susțină echipa lui Șor: “Noi, patrioții autonomiei găgăuze, îl vom susține pe Ilan Șor și blocul “Victorie” creat de el. Doar victoria ne va întoarce valorile noastre tradiționale – pentru noi este important să ne păstrăm mama și tata, loialitatea față de strămoși, nu avem nevoie de paradele LGBT. Și ne vom ține de piețele noastre tradiționale – ale Rusiei și țărilor UEEA. Ieșim la referendum și spunem “Nu!” UE!”

Aceeași opinie este susținută și de Marina Tauber: “Dacă pe 20 octombrie nu spunem un “Nu!” Uniunii Europeane, identitatea noastră va fi furată – nu vom mai avea Moldova noastră, limba noastră moldovenească, naționalitatea noastră”.

Reghina Apostolova crede că în Uniunea Economică Eurasiatică Moldova va fi un membru cu drepturi depline, nu un stat de mâna a doua.

Artiști din țările UEEA au pregătit o mare surpriză pentru oaspeții festivalului: Filip Kirkorov, Dmitri Koldun, formația A-Studio și mulți alții au înregistrat discursuri emoționante și au pregătit spectacole impresionante cu piesele lor îndrăgite.

La Bălți, au participat la sărbătoare directorul executiv al comitetului executiv al blocului politic “Victorie”, reprezentanta partidului «Renaștere — Возрождение», deputatul în Consiliul municipal Chișinău Natalia Parasca; deputatul în Parlament și unul dintre liderii partidului «Renaștere — Возрождение» Irina Lozovan; consilierul municipal din Bălți din partea fracțiunii “Pentru Bălți” Anastasia Svetlicinîi; membrul biroului politic al partidului «Renaștere — Возрождение» Iuri Vitneanski; deputatul în Parlament și unul dintre liderii partidului «Renaștere — Возрождение» Alexandr Nesterovski; și reprezentantul blocului „Victorie” Alexandr Procopenco.

“Principalul cuvânt prin care poate fi descris festivalul este unitate. În Moldova trăiesc multe popoare. Toate acestea trăiesc în prietenie. Ele sărbătoresc împreună, lucrează împreună pentru binele țării. Sper că așa va fi mereu!”, a declarat Natalia Parasca.

“Cred că moldovenii simt și văd diferența enormă de atitudine față de noi din partea Europei și din partea țărilor UEEA. De aceea, trebuie să facem totul pentru a restabili nu doar prietenia, dar și relațiile economice deschise, legăturile sociale, culturale, educaționale, sportive cu cei care ne sunt cu adevărat apropiați și care sunt întotdeauna gata să ne dea o mână de ajutor”, a declarat Irina Lozovan.

“Mulțumim tuturor celor care au împărtășit cu noi acest moment important! Sărbătoarea a reușit cu adevărat, iar acum sperăm că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Eurasiatică va fi o chestiune ce ține de viitorul apropiat, deschizând noi perspective și oportunități pentru țara noastră!”, a declarat Anastasia Svetlicinîi.

“Sărbătoarea de astăzi a arătat cum naționalități diferite pot trăi în pace și armonie pe pământul prietenos al Moldovei. Aș vrea să cred că armonia și înțelegerea vor prevala întotdeauna în țara noastră!” – crede Iuri Vitneanski.

“Moldovenii trebuie să se debaraseze de cătușele europene pe care Sandu și acoliții săi ni le-au pregătit. Viitorul nostru fericit este posibil doar alături de țările UEEA, unde suntem respectați, unde suntem primiți cu sinceritate și unde este cu adevărat nevoie de noi”, a declarat Alexandr Nesterovski.

Alexandr Procopenco este încrezător că UEEA va deschide noi oportunități pentru dezvoltarea cooperării economice cu alți membri ai Uniunii și va permite crearea noilor locuri de muncă în Moldova.

Fiecare invitat a putut să participe la tombole și concursuri distractive, iar mulți și-au testat norocul la o loterie, în cadrul căreia au fost puse la bătaie diverse premii valoroase și necesare.

Împreună cu locuitorii Taracliei, deputatul în Parlament, reprezentantul blocului politic “Victorie” Vadim Fotescu și primarul orașului, Veaceslav Lupov, au venit în Piața centrală pentru a petrece ziua de sărbătoare alături de locuitorii și oaspeții orașului.

“Pentru țara noastră multinațională, aceasta este o sărbătoare foarte bună și importantă, care oferă oamenilor posibilitatea de a se familiariza cu obiceiurile și cultura altor națiuni. Ale acelor țări cu care sperăm foarte mult să cooperăm, să facem schimburi atât pe plan cultural, cât și economic și de altă natură. Trebuie să trăim în pace, să prietenim și să ne ajutăm unii pe alții”, a declarat Vadim Fotescu.

Primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupov, consideră că Festivalul Prieteniei între Popoare este o sărbătoare minunată și un bun prilej pentru ca oamenii să vadă cum trăiesc diferite popoare – în prietenie și armonie!

Copiii au fost înveseliți de animatori, pentru ei au funcționat trambulinele, iar cei care au dorit să-și facă picturi pe față au avut parte de o emoții de nedescris. Festivalul i-a unit pe locuitorii Moldovei cu țările și popoarele prietene din Rusia, Belarus, Armenia, Kârgâzstan și Kazahstan.

La Orhei, locuitorilor și oaspeților li s-au adresat primarul Orheiului, Tatiana Cociu, viceprimarii municipiului Orhei, Valerian Cristea și Cristina Cojocari, președintele partidului „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei” Alexandru Beschieru, reprezentant al blocului „Victorie”, la eveniment a fost prezent și președintele partidului VICTORIE Vadim Grozavu.

В Оргееве к жителям и гостям праздника обратились примар Оргеева Татьяна Кочу; вице-примары муниципия Оргеев Валериан Кристя и Кристина Кожокарь, председатель партии «Сила альтернативы и спасения Молдовы» Александру Бескиеру, представитель блока «Победа», на мероприятии присутствовал председатель партии VICTORIE Вадим Грозаву.

“Festivalul Prieteniei între Popoare este organizat pentru prima dată, aici puteți afla despre tradițiile și obiceiurile popoarelor din UEEA. În contextul referendumului organizat de guvernarea PAS pe 20 octombrie, vă îndemnăm să mergeți la acesta și să votați ÎMPOTRIVĂ și să susțineți o altă uniune, pe care o puteți vedea aici”, a declarat Tatiana Cociu.

Valerian Cristea a subliniat că atunci când vorbim despre prietenia dintre națiuni, ne amintim de fostele republici sovietice, de țările cu care am trăit în prietenie și armonie și trebuie să reînviem toate lucrurile bune care ne unesc. Importanța activității echipei lui Ilan Șor la Orhei a fost subliniată de Cristina Cojocari, care a spus că principiile de bază ale echipei și ale întregului bloc “Victorie” sunt munca, dreptatea, eficiența și prietenia.

“Cât de mult sens conțin aceste cuvinte – prietenie între popoare. În calitate de stat prieten și de popor înțelept, avem dreptul și obligația de a ști. Este datoria noastră de patrioți să cunoaștem mai bine aceste popoare, să cunoaștem o altă uniune, UEEA, care ca și cultură, ca și economie, ca și valori este mult mai importantă pentru poporul nostru decât Europa”, consideră Alexandru Beschieru.

In this article