Peste 30 de cadavre au fost găsite în două gropi comune în Mexic

31 de cadavre îngropate în două gropi comune clandestine au fost exhumate de autorităţile mexicane în vestul Mexicului, o regiune marcată de violenţa legată de crima organizată, au...

31 de cadavre îngropate în două gropi comune clandestine au fost exhumate de autorităţile mexicane în vestul Mexicului, o regiune marcată de violenţa legată de crima organizată, au anunţat joi responsabili locali.

“Am numărat deja 31 de victime”, a declarat pentru presă procurorul statului Jalisco, Luis Joaquin Mendez, adăugând că autorităţile dispun de elemente ce permit să fie identificate jumătate dintre trupuri pentru a fi predate familiilor, scrie Agerpres.

O primă groapă comună a fost localizată pe 1 februarie în localitatea San Isidro Mazatepec, în municipalitatea Tjajomulco de Zuniga. După mai multe zile de investigaţii şi scoaterea mai multor saci ce conţineau cadavre, a fost identificată o a doua groapă comună.

Statul Jalisco, controlat de puternicul Cartel Jalisco Noua Generaţie (CJNG), este unul dintre statele mexicane cele mai lovite de violenţele legate de crima organizată.

În 2022, aici au fost descoperite 301 de trupuri, repartizate în 41 de gropi comune, şi 544 de cadavre au fost descoperite în 2020, cel mai mare număr până la această dată.

Potrivit datelor oficiale, Mexicul a înregistrat peste 340.000 de omucideri, atribuite majoritatea unor organizaţii criminale, după lansarea unei ofensive militare antidroguri în decembrie 2006.

In this article