Peste 23 kg de pastile psihotrope, găsite într-un autocar în vama Costești

Șoferul unui autocar de pe cursa Moldova-Cehia este anchetat, după ce în vehicul au fost găsite 23,1 de kilograme de pastile psihotrope ascunse în colete neînsoțite. Marfa a...

Șoferul unui autocar de pe cursa Moldova-Cehia este anchetat, după ce în vehicul au fost găsite 23,1 de kilograme de pastile psihotrope ascunse în colete neînsoțite. Marfa a fost depistată de vameșii de la Costești, pe coridorul de ieșire din țară, și datorită implicării unui câine de serviciu, specializat în găsirea drogurilor.

Pastilele psihotrope au fost depistate în timpul controlului autocarului, care transporta pasageri și colete.

„Mijlocul de transport a fost supus verificărilor de specialitate, și în rezultatul controlului fizic au fost identificate bagaje suspecte, iar patrupedul „Vert” într-un bagaj a semnalat prezența unor substanțe interzise de a fi transportate peste frontiera vamală. Urmare a controlului detaliat, în interiorul bagajului au fost depistate pastile presupuse a fi psihotrope, disimulate în 21 pachete de boabe de cafea, în 10 cutii de bețișoare aromatizate și în 2 cutii de produse de îngrijire pentru corp”, se arată într-un comunicat al Serviciului Vamal.

În acest caz este documentat unul dintre cei doi șoferi, un conațional în vârstă de 53 de ani. Pastilele au fost ridicate și transmise spre expertizare, autocarul cu pasagerii și-a continuat drumul, iar investigațiile continuă.

In this article