Peste 15 milioane de lei a invest Primăria Chișinău în proiecte de infrastructură în Stăuceni. Ceban, în vizită în suburbie

A fost să vadă cum sunt folosiți banii, ce sunt oferiți de către Primăria Chișinău. Este vorba de primarul general Ion Ceban, care a fost în vizită în...

A fost să vadă cum sunt folosiți banii, ce sunt oferiți de către Primăria Chișinău. Este vorba de primarul general Ion Ceban, care a fost în vizită în suburbia Stăuceni.

Edilul a trecut în revistă mai multe investiții făcute de municipalitate, în valoare de milioane de lei.

În această toamnă, la Grădinița „Sălcioara” au început lucrările de modernizare a terenului de joacă. Costul total al proiectului este de 6,4 milioane de lei, dintre care 3 milioane de lei sunt investiția municipalității, iar 3,4 milioane de lei – a primăriei locale.

Pe teren vor fi amenajate 12 pavilioane, fiecare va avea o tablă interactivă. În prima etapă a proiectului, urmează să fie instalată reţeaua de iluminat și pavat terenul. În prezent, la această grădiniță sunt educați 460 de copii.

„Un alt proiect pe care l-am inspectat este Liceul Teoretic „Dragoș Vodă”, unde în această vară a fost pavată curtea și scuarul adiacent clădirii instituției. În total aceste lucrări au costat 7,6 milioane de lei, dintre care un milion de lei a fost alocat din bugetul municipal.

Cu susținerea financiară a municipalității, la Stăuceni, a fost dat în exploatare și un stadion multifuncțional, cu terenuri pentru fotbal, volei, baschet, pistă de alergare și zona de workout. Costul total al proiectului este de 4 milioane de lei, dintre care 2 milioane de lei a fost investiția Primăriei Chișinău.

La Stăuceni, municipalitatea a investit și în infrastructura rutieră. Din bugetul municipal au fost alocate peste 7 milioane de lei pentru construcția tronsonului cuprins între străzile Botoșani – Stamati – Salcâmilor, pe o lungime de 2 kilometri. Lucrările au inclus și modernizarea rețelei de iluminat.

Tot cu suportul municipalității, pe strada Botoșani a fost construit un apeduct nou pe o lungime de 600 de metri. Din bugetul Capitalei au fost alocate 600 de mii de lei. Contribuția locală a fost de 1,3 milioane de lei.

Un alt proiect realizat cu investițiile municipalității este noul sistem de alimentare cu apă și canalizare din Goianul Nou. Costul lucrărilor a fost de 730 de mii de lei, dintre care 250 de mii de lei au fost alocate de Capitală.

Tot la Goianul Nou a fost construită rețeaua de iluminat public stradal. Municipalitatea a alocat 715 mii de lei.

În acest an, cu suportul financiar al Primăriei Chișinău va începe reparația drumului de acces spre Goianul Nou și a drumului Goian – Făurești. Lucrările sunt prevăzute în proiectul finanțat de Direcția generală transport și căi de comunicație în valoare de 43 de milioane de lei și care prevede modernizarea căilor de acces în suburbiile Capitalei, pe unde circulă transportul public”, a punctat Ceban.

Investițiile totale ale municipalității în modernizarea infrastructurii din suburbia Stăuceni, pe parcursul ultimelor trei ani, se cifrează la 15,3 milioane de lei.

In this article