Pescuiau ilegal în nordul republicii

Într-o operațiune comună desfășurată pe timp de noapte, inspectorii de mediu din Edineț și colaboratorii Poliției de Frontieră au organizat o razie cu scopul de a combate practicile...

Într-o operațiune comună desfășurată pe timp de noapte, inspectorii de mediu din Edineț și colaboratorii Poliției de Frontieră au organizat o razie cu scopul de a combate practicile ilegale de pescuit.

Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, pe parcursul operațiunii, echipa de control a identificat două persoane surprinse în timp ce pescuiau pe timp de noapte.

Conform prevederilor Codului Contravențional al Republicii Moldova, care interzice pescuitul nocturn, inspectorii de mediu au întocmit procese-verbale de contravenție în baza articolului 114 alineatul (1).

Acțiunea a fost întreprinsă în contextul preocupărilor crescânde cu privire la protecția mediului înconjurător și conservarea resurselor naturale.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului îndemnă comunitatea să raporteze orice suspiciune de pescuit ilegal sau alte încălcări ale legilor de mediu, pentru a contribui la menținerea unui mediu curat și sănătos.

Această măsură are scopul de a descuraja astfel de activități ilegale și de a asigura respectarea legilor și reglementărilor în materie de protecție a mediului și conservarea resurselor naturale.

In this article