Persoanele suspectate de COVID-19 vor fi testate în laboratorul din Cahul, care activează de astăzi

Persoanele suspectate de infectarea cu noul tip de coronavirus, din sudul ţării, vor fi testate şi în cadrul unui laborator activat la Cahul. Anunţul a fost făcut astăzi...

Persoanele suspectate de infectarea cu noul tip de coronavirus, din sudul ţării, vor fi testate şi în cadrul unui laborator activat la Cahul. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după şedinţa Comisiei pentru Situații Excepționale.

“Astăzi, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a activat laboratorul din Cahul, astfel încât în zona de sud a Republicii Moldova există potențial pentru testarea probelor de laborator referitor la infecția COVID-19”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul a mai spus că medicii din cadrul acestui laborator au fost instruiți în conformitate cu recomandările şi protocoalele Organizației Mondiale a Sănătății.

„Persoanele au fost instruite şi vor activa în conformitate cu toate recomandările şi protocoalele existente, dar va asigura şi operativitatea prelucrării probelor colectate în special în raioanele de sud”, a mai spus ministrul Sănătății.

In this article