Persoanele cu dizabilități din Chișinău vor beneficia de compensații conform gradului de dizabilitate

Toate persoanele cu necesități speciale din capitală beneficiază oficial de compensații, în conformitate cu gradul de dizabilitate. Ținând cont că Direcția generală asistență socială și sănătate dispune de...

Toate persoanele cu necesități speciale din capitală beneficiază oficial de compensații, în conformitate cu gradul de dizabilitate.

Ținând cont că Direcția generală asistență socială și sănătate dispune de locurile vacante de asistenți sociali, Primăria Chișinău vine cu propunerea ca asistenții personali să beneficieze în paralel de compensații, care se prevăd conform legii și să fie și angajați în asistența socială.

Propunerea a venit din partea Primarului General, Ion Ceban și a șefului adjunct al DGASS, Vladimir Bolocan.

Amintim că anterior, Primăria Chișinău presta acest serviciu prin cofinanțare. Anul acesta, Guvernul a retras orice formă de participare și obligă municipalitatea să achite integral salariile asistenților personali.

„În această situație, Primăria Chișinău nu dispune de acoperire financiară, iar decizia Guvernului crează o povară pentru municipalitate”, a subliniat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, Vladimir Bolocan.

In this article