Persoanele care au deținut funcțiile de Președinte al Republicii Moldova, Președinte al Parlamentului și Prim-ministru nu vor mai beneficia, la final de mandat, de pază de stat

Persoanele care au deținut funcțiile de Președinte al Republicii Moldova, Președinte al Parlamentului și Prim-ministru nu vor mai beneficia, la finalul mandatului, de servicii de protecție de stat....

Persoanele care au deținut funcțiile de Președinte al Republicii Moldova, Președinte al Parlamentului și Prim-ministru nu vor mai beneficia, la finalul mandatului, de servicii de protecție de stat. Asta prevede un PROIECT de lege, care a fost votat, în a doua lectură, de 54 de deputați.

Potrivit autorilor, excluderea anumitor categorii din lista persoanelor care beneficiază de servicii de protecție de stat are drept obiectiv reducerea cheltuielilor și eficientizarea utilizării banilor publici.

Inițiativa legislativă mai vizează ajustarea unor noțiuni din Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, precum și completarea cu prevederi noi, care au scopul de a îmbunătăți procesul de pregătire a personalului SPPS în corespundere cu normele Codului Muncii. La fel, documentul prevede majorarea cu o unitate a numărului de directori adjuncți ai SPPS.

In this article