Permisele eliberate în Moldova și Spania vor fi recunoscute reciproc

Începând cu ziua de astăzi, 29 septembrie, permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Spania vor fi recunoscute reciproc. Procedurile interne necesare pentru punerea în aplicare a...

Începând cu ziua de astăzi, 29 septembrie, permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Spania vor fi recunoscute reciproc. Procedurile interne necesare pentru punerea în aplicare a Acordului, semnat la Chișinău pe 18 aprilie 2024, au fost finalizate.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova, cu reședința în Regatul Spaniei, își vor putea preschimba permisele de conducere moldovenești în spaniole fără a susține probe teoretice sau practice, dacă acestea au fost obținute până la intrarea în vigoare a acordului, transmite breakingnews.md, cu referire la radiomoldova.md. 

Persoanele care doresc să obțină echivalentele spaniole pentru permisele de conducere din categoriile C și D, inclusiv subcategoriile asociate, este necesar să efectueze un test de control al aptitudinilor și comportamentului într-un circuit închis, urmat de un test de conducere pe drumuri publice deschise traficului general.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article