Percheziții matinale la fostul șef al Secției Teritoriale AIPA din Bălți și la 5 agenți economici

Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii au efectuat percheziții, miercuri dimineață, la fostul șef al Secției Teritoriale Bălți al Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA) și...

Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii au efectuat percheziții, miercuri dimineață, la fostul șef al Secției Teritoriale Bălți al Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA) și la 5 agenți economici. În cadrul acțiunilor, au fost ridicate contracte, ordine de plată și facturi fiscale care demonstrează transferurile bănești către persoanele juridice, care ar fi complici.

Persoanele juridice complice „ar fi acordat instrumente în deghizarea provenienței banilor rezultați din infracțiune, precum și certificate ce confirmă depunerea dosarelor de subvenționare”, informează Centrul Național Anticorupție.

În prezent, în gestiunea CNA și a procurorilor din oficiul Nord se află 48 de cauze penale care vizează infracțiuni de corupere pasivă și activă, trafic de influență și spălare de bani, săvârșite de angajați ai AIPA și agenți economici în procesul de acordare a subvențiilor pentru agricultură. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

sursa

In this article