Percheziții la un angajat al Poliției de frontieră și complicele său, într-un dosar ce vizează traficul de influență și coruperea pasivă

Procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Direcţiei generale teritoriale “Sud” a CNA, au descins astăzi, 03 ianuarie 2023,  cu percheziții la doi angajați ai...

Procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Direcţiei generale teritoriale “Sud” a CNA, au descins astăzi, 03 ianuarie 2023,  cu percheziții la doi angajați ai Poliției de frontieră, precum și la punctul de control de trecere a frontierei Giurgiulesti-Reni. Acțiunile de urmărire penală se desfășoară în cadrul unui dosar pornit pe faptul săvîrșirii traficului de influență și coruperii pasive.
Potrivit materialelor cauzelei penale, un grup de persoane, susținând că au influență asupra angajaților IGPF, au pretins și primit în numerar, de la doi cetățeni ai Ucrainei în criptovalută, echivalentul sumei de 12500 dolari SUA și 600 euro, pentru a le facilita trecerea ilegală a frontierei de stat a Republicii Moldova, cât și a oferi un aspect legal aflării acestora pe teritoriul RM.
În acest context, un angajat al IGPF, contra mijloacelor bănești (sumă nestabilită la moment) a introdus în Sistemul informațional “Traversări”, informația privind intrarea în RM și a aplicat ștampilele – ieșire, în pașapoartele cetățenilor ucraineni.
Totodată, în cadrul urmăririi penale au fost obținute probe privind transferurile în criptovalută pretinse de la cetățenii ucraineni menționați supra, precum și dovezi care indică faptul, că aceștia nu au traversat frontiera RM prin PCTF Giurgiulești-Reni.
Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală, iar documentarea cazului a fost realizată cu suportul operativ al ofițerilor de investigație ai Direcției Regionale Sud din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.
În acest moment, perchezițiile sunt în derulare.
In this article