Percheziții la Orhei: Doi bărbați ascundeau arme și muniții în case

Doi bărbați din Orhei riscă să facă câte cinci ani de pușcărie după ce la domiciliile acestora au fost descoperite mei multe arme. Oamenii legii au descins cu...

Doi bărbați din Orhei riscă să facă câte cinci ani de pușcărie după ce la domiciliile acestora au fost descoperite mei multe arme.

Oamenii legii au descins cu percheziții în satele Pohrebeni și Bulăiești din Orhei, unde au descoperit arme și muniții deținute ilegal.

În rezultat, polițiștii au ridicat o armă de model Artemis, una pneumatică de model MP-512M și cartușe destinate pentru arme letale, toate deținute ilegal.

De la domiciliile acestora a fost ridicată și o armă cu 50 de cartușe, o armă lungă cu țeavă lisă, un pistol de model Walther, o centură cu 22 de cartușe pentru arma de vânătoare și 338 de cartușe, înregistrate în modul stabilit.

Bărbații urmează să fie sancționați pentru păstrarea armelor neînregistrate în modul stabilit și fără acte de proveniență, cu riscul de a fi privați de dreptul de a deține arme pentru o perioadă de până la 5 ani.

Armele și munițiile deținute ilegal au fost îndreptate pentru efectuarea constatării balistice în adresa Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.

In this article