Percheziții la opt suspecți de la nordul țării într-un dosar de trafic de droguri. Trei persoane au fost reținute

La 04 aprilie 2024, în cadrul unei cauze penale pornit pe faptul traficului de droguri în proporții deosebit de mari ( art. 2171 alin.(4) Codul penal), sub conducerea Procuraturii...

La 04 aprilie 2024, în cadrul unei cauze penale pornit pe faptul traficului de droguri în proporții deosebit de mari ( art. 2171 alin.(4) Codul penal), sub conducerea Procuraturii mun. Bălți de către angajații Direcției investigații Nord a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Bălți, angajații BDS „Fulger”, au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală.

Mai exact, urmare a administrării unor probe pertinente din care rezultă o presupunere rezonabilă că la domiciliul (încăperi, depozite, automobile, etc) suspecților, se pot afla droguri și analogi ai acestora, telefoane mobile și cartele SIM utilizate la comiterea infracțiunii în cauză, au fost efectuate 19 percheziții la 8 figuranți care au vârsta de 19-41 ani, care ar fi implicați în circulația ilegală de droguri, pe teritoriul mun. Bălți și regiunii de nord a țării.

Totodată, a fost stabilit faptul că, unul din figuranți, ar activa în calitate de curier al unui magazin online, care-și desfășoară activitatea ilegală pe rețeaua de socializare „Telegram”.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul figuranților, au fost depistate și ridicate: droguri de tip marijuana, amfetamina, hașiș, ustensile pentru consumul de droguri, telefoane mobile, cartele SIM, carduri bancare.

Valoarea drogurilor, pe piața neagră, se estimează la aproximativ 100 000 lei.

Ulterior, trei bănuiți au fost reținuți, alți figuranți urmând a fi cercetați în stare de libertate. În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii persoanelor care au participat la comiterea faptelor ilicite sau le-au favorizat.

Procuratura urmează să decidă despre oportunitatea aplicării unor măsuri preventive în privința persoanelor reținute.

In this article