Percheziții la Comrat și Taraclia: Angajați MAI organizau migrații ilegale

Oamenii legii au descins cu percheziții în raioanele Comrat și Taraclia, inclusiv la angajați MAI, într-un dosar de organizare a migrației ilegale. Potrivit materialelor cauzei, grupul infracțional organiza...

Oamenii legii au descins cu percheziții în raioanele Comrat și Taraclia, inclusiv la angajați MAI, într-un dosar de organizare a migrației ilegale.

Potrivit materialelor cauzei, grupul infracțional organiza migrații ilegale ale cetățenilor ucraineni către țările UE, tranzitând ilegal teritoriul R. Moldova.

Mai exact, în perioada august 2023 și până în prezent, au fost documentate acțiunile ilegale ale membrilor grupului criminal organizat din care făceau parte moldoveni, cetățeni ucraineni, precum și angajați din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Inspectoratului General de Migrație (IGM) și Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Aceștia, începând cu data de 25 februarie 2022, organizau trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova a cetățenilor ucraineni, prin zona verde, după care le facilitau perfectarea și legalizarea actelor de ședere pe teritoriul țării noastre, ca ulterior cetățenii ucraineni să poată călători mai departe spre țările Uniunii Europene.

În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate obiecte și bunuri relevante cauzei penale, care vor fi supuse cercetării.

Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă pedeapsă cu amenzi sau închisoare de la cinci la șapte ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la trei la cinci ani.

In this article