Percheziții la Cahul, Cantemir și Chișinău: Mai multe arme, ridicate

Oamenii legii au destructurat o rețea de comercializare a armelor și componentelor acestora atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în afara țării. Potrivit investigațiilor, oamenii legii au...

Oamenii legii au destructurat o rețea de comercializare a armelor și componentelor acestora atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în afara țării.

Potrivit investigațiilor, oamenii legii au constatat că un grup de persoane au creat o schemă prin care scoteau ilegal din țară arme și muniții interzise în circuitul civil.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, oamenii legii au ridicat opt arme lungi cu țeavă lisă calibrul 12 mm și una cu calibrul 16 mm, o armă lungă cu țeavă ghintuită – calibrul 22 mm, dar și o armă lungă cu țeavă ghintuită – calibrul 30-60 mm.

Totodată au fost depistate și ridicate 8  acte de înstrăinare a armelor de foc cu semne vădite de falsificare, două amortizoare și două termovizoare deținute fără careva acte de proveniență, dar și mai multe cartușe destinate armelor letale cu țeava ghintuită calibrul 7.62, 9, 20, 25, 62, 30-60, 22 LR, mm deținute ilegal.

Armele și cartușele ridicate au fost transmise pentru efectuarea expertizei balistice în vederea stabilirii mai multor aspecte necesare pentru investigarea cazurilor.

Oamenii legii continuă investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele.

In this article