Percheziții la Briceni: 3.500 de dolari, taxă pentru a ajunge în Moldova

Procurorii au descins cu percheziții în raionul Briceni după care au reținut o persoană pentru 72 de ore. Echipa comună de investigații a stabilit că un grup de...

Procurorii au descins cu percheziții în raionul Briceni după care au reținut o persoană pentru 72 de ore.

Echipa comună de investigații a stabilit că un grup de persoane compus din cetățeni ai Republicii Moldova, împărțind în prealabil rolurile, urmărind scopul obținerii unui folos material în urma organizării migrației ilegale a cetățenilor ucraineni, au creat o schemă criminală bine organizată, potrivit căreia, aceștia organizau transportarea, intrarea și șederea cetățenilor ucraineni în Republica Moldova.

Din declarațiile victimelor, cetățeni ucraineni, pentru care a fost organizată migrația ilegală, s-a stabilit că aceștia ar fi achitat sume de 3.500 de dolari.

Ca urmare au fost efectuate două percheziții în raionul Briceni, fiind reținut unul dintre membrii grupului criminal organizat, cu ridicarea unor mijloace financiare și alte obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală.

Cazul se investighează în continuare, urmând a fi stabilit locul aflării celorlalți membri ai grupului criminal organizat.

In this article