Percheziții în mai multe penitenciare: Deținuții comercializau droguri

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a INI, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, au documentat activitatea infracțională a două grupuri infracționale specializate în comiterea...

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a INI, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, au documentat activitatea infracțională a două grupuri infracționale specializate în comiterea escrocheriilor în proporții deosebit de mari și circulația ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari.

Astfel, în perioada 9-23 martie, polițiștii și procurorii, cu suportul angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor au efectuat percheziții autorizate la trei deținuți din Penitenciarele nr. 13-Chișinău, nr. 15-Cricova și nr. 17-Rezina.

Din celulele deținuților cu vârstele de 21, 26 și 34 de ani, oamenii legii au ridicat telefoane mobile, cartele SIM, cabluri de încărcare a dispozitivelor mobile, mijloace bănești în valută euro, un obiect confecționat artizanal pentru transmiterea bunurilor interzise, etc.

Bunurile urmează a fi suspuse examinării.

În continuare se desfășoară acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în activitatea infracțională, precum și identificarea victimelor care au avut de suferit în urma acțiunilor ilegale.

In this article