Pentru a opri răspândirea COVID-19, la Soroca a fost înăsprit regimul de carantină

Comisia pentru Situații Excepționale a înăsprit regimul de carantină în orașul Soroca. Premierul Ion Chicu a anunțat că decizia a fost luată în urma nerespectării interdicțiilor impuse în...

Comisia pentru Situații Excepționale a înăsprit regimul de carantină în orașul Soroca. Premierul Ion Chicu a anunțat că decizia a fost luată în urma nerespectării interdicțiilor impuse în această localitate și ca urmare a înregistrării creșterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Astfel, se impun reguli stricte în special la deplasările cetățenilor. În zonă vor fi detașați mai mulți angajați ai MAI și Ministerului Apărării care vor supraveghea respectarea acestor reguli.

Comisia a decis interzicerea ieșirii din casă, fără un motiv plauzibil, pentru persoanele de peste 63 de ani. De asemenea, se interzicea aflarea a mai mult de două persoane în grup. Toți cetățenii care vor ieși din casă sunt obligați să poarte mijloace individuale de protecție, inclusiv în timpul deplasării în autovehicul. Comisia a mai stabilit interzicerea aflării a mai mult de două persoane în mașină, inclusiv șoferul.

De asemenea, se interzice comerțul online, cu excepția medicamentelor, articolelor igienico-sanitare și produselor alimentare.

In this article