Pensii mai mari pentru peste 700 de mii de persoane

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a avizat, joi, pozitiv inițiativa deputaților PSRM care prevede creșterea coeficientului de indexare a pensiilor și prestațiilor sociale. Proiectul de lege a...

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a avizat, joi, pozitiv inițiativa deputaților PSRM care prevede creșterea coeficientului de indexare a pensiilor și prestațiilor sociale. Proiectul de lege a fost susținut de majoritatea deputaților din comisie, cu excepția aleșilor PAS și PPDA.

Potrivit documentului, coeficientul de indexare a pensiilor, în aprilie, va constitui media creșterii anuale a indicelui prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar în octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs. În baza calculelor prezentate de PSRM, în acest an, la 01 aprilie, indexarea va fi de 3,89%, iar în octombrie – de 3,2%. În total, indexarea va constitui aproximativ 7%.

Președintele comisiei, deputatul PSRM, Petru Burduja, a declarat că acest proiect foarte important pentru cetățenii Republicii Moldova.

În total, de indexarea pensiilor și prestațiilor sociale vor beneficia 730 de mii de persoane. În acest scop sunt preconizate 702 milioane de lei.

Proiectul de lege va fi propus plenului spre dezbatere și votare în două lecturi.

In this article