Pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare reală, pentru bărbatul care a tamponat mortal o persoană în raionul Fălești

Procuratura raionului Fălești a obținut o nouă sentință de condamnare pe o cauză penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de încălcare a regulilor de securitate...

Procuratura raionului Fălești a obținut o nouă sentință de condamnare pe o cauză penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art. 264 alin.(3), lit.b) din Codul penal) și părăsirea locului accidentului rutier (art.266 din Codul penal). 

Astfel, potrivit sentinței din 13 decembrie 2023, un bărbat în vârstă de 67 de ani, a fost recunoscută vinovat de comiterea infracțiunilor nominalizate stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani cu executare în penitenciar de tip semiînchis, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Reamintim că, potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, la data de 16 iulie 2023, în jurul orelor 04:20, conducând automobilul de model „Mercedes Vito” pe traseul Fălești-Sculeni, în apropiere de sat. Măgureanca, r-nul Fălești, ignorând prevederile Regulamentului circulației rutiere, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 357 din 13.05.2009, nu a întreprins acțiunile regulamentare de reducere a vitezei sau de oprire, pentru a nu pune în pericol siguranța traficului, ca rezultat, a tamponat un bărbat și a traversat de asupra lui cu automobilul, părăsind locul accidentului rutier. Victimei i-au fost cauzate vătămări corporale grave, care în scurt timp au dus la decesul ei la fața locului.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate. În privința acestuia a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

 

In this article