Pedeapsă de 24 ani de închisoare pentru un bărbat învinuit de jaf și omor

La 24 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău. Potrivit sentinței, un bărbat...

La 24 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău.

Potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din Republica Azerbaidjan a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de omor intenționat, și jaf, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de 24 de ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

La pronunțarea sentinței, instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în contul bugetului de stat a sumei de 38 554 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la 03 ianuarie 2021, aflându-se în sectorul Botanica al capitalei, urmând scopul sustragerii în mod deschis a bunurilor altei persoane, s-a apropiat de un bărbat în vârstă de 68 de ani și i-a aplicat ultimului câteva lovituri în regiunea capului, după care, în mod deschis i-a sustras umbrela și geanta din piele în care se aflau mai multe bunuri, astfel cauzîndu-i părţii vătămate un prejudiciu material în valoare de 2845 lei.

Tot inculpatul, în aceeași zi  în intervalul orelor 19:00-19:40, împreună şi prin înţelegere prealabilă cu alt făptuitor, urmărind scopul omorului unei alte persoane, care sa dovedit a fi un bărbat în vârstă de 56 de ani, au inițiat un conflict urmat de o altercație, aplicându-i ultimului multiple lovituri cu mâinile şi picioarele peste diferite părţi ale corpului, de la care victima s-a prăbușit la sol. În continuarea acţiunilor criminale, cu o deosebită cruzime, i-au aplicat bărbatului cu cuțitele care le dețineau, mai multe lovituri în diferite regiuni ale corpului (18 plăgi)În rezultatul acțiunilor făptuitorilor, victima a decedat la fața locului.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Celălalt inculpat a fost condamnat anterior, prin sentința din 09 iulie 2021, cauza în privința acestuia fiind examinată în procedură simplificată, din motiv că acesta și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii imputate, fiind sancționat cu închisoare pe un termen de 13 ani și 4 luni.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

In this article