Pedeapsă de 15 ani de închisoare și 300 000 lei prejudiciu moral încasat, pentru omorul unui tânăr într-o fâșie forestieră din municipiul Chișinău

La 25 ianuarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Centru. Acuzarea de...

La 25 ianuarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Centru. Acuzarea de stat a fost susținută de procurorii din cadrul Oficiului reprezentare a învinuirii în instanța de judecată al aceleiași procuraturi.       

Așadar, potrivit sentinței, un tânăr în vârstă de 21 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de omor săvârșit cu deosebită cruzime, de două sau mai multe persoane, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 15 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului a sumelor de 300 000 lei cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin infracțiune și 42 044 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, în coparticipare cu încă doi tineri, la 19.04.2020, în intervalul de timp cuprins între orele 00:00-03:00, aflându-se într-o fâșie forestieră din mun. Chișinău, în urma unui conflict apărut spontan cu o persoană de gen masculin, intenționat, acționând cu o deosebită cruzime, i-a aplicat ultimului multiple lovituri cu mâinile și picioarele peste suprafața corpului, ulterior, după ce unul din inculpați l-a dezbrăcat de haine și l-a îmbrăcat în hainele sale și i-a mai tras câteva lovituri, l-au abandonat într-un șanț. În urma vătămărilor suportate, victima a decedat.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor de care a fost acuzat.

În privința coautorilor infracțiunii, cauzele penale au fost disjunse, astfel unul din ei fiind condamnat de aceeași instanță, la data de 17 mai 2022, la pedeapsa cu închisoare pe un termen de 30 de ani, cu executare, iar în privința celui de al treilea inculpat, cauza penală se află încă la faza de examinare judiciară.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

In this article