Pedeapsă de 13 ani de închisoare, pentru omor săvârșit cu deosebită cruzime. Inculpatul a înjunghiat victima de 91 de ori

Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău, au obținut o sentință de condamnare, pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat de 36 de ani din capitală, de săvârșirea...

Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău, au obținut o sentință de condamnare, pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat de 36 de ani din capitală, de săvârșirea unui omor cu deosebită cruzime.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, inculpatul a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii nominalizate, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 13 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 37 628 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, la data de 8 martie 2023, în timp ce se afla într-un apartamentul din sectorul Botanica al mun. Chişinău, din motivul unor relaţii ostile apărute între el și un alt bărbat, din motiv de răzbunare, i-a aplicat ultimului cu un cuţit, mai multe lovituri în regiunea abdomenului, capului şi a gâtului, provocându-i potrivit concluziilor raportul de expertiză judiciară circa nouăzeci şi una de plăgi.

 Drept urmare a hemoragiei, victima a decedat, iar inculpatul a părăsit locul comiterii infractiunii.

 În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă – arestarea preventivă.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

In this article