Pedeapsă cu detențiune pe viață pentru un bărbat din raionul Ungheni acuzat de omor și violență în familie

La 03 noiembrie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Ungheni, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Ungheni.  Potrivit sentinței, un bărbat în vârstă...

La 03 noiembrie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Ungheni, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Ungheni. 

Potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 29 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiuni de omor (art.145 alin.(2) lit.e), j) din Codul penal) și violență în familie (art.201/1 alin.(1) lit.a), b) din Codul penal) stabilindu-i-se pedeapsa definitivă sub formă de detențiune pe viață, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Sentința poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Ungheni, inculpatul, la 08 august 2023, în intervalul orelor 02:00 – 06:00, fiind în stare de ebrietate alcoolică avansată, aflându-se la domiciliul consătenei sale în vârstă de 47 de ani, urmare a unui conflict, intenționat, cu un cuțit de bucătărie, a înjunghiat-o de 50 de ori, aplicând loviturile în diferite regiuni ale corpului. În rezultat, a survenit decesul victimei.

Tot el, trei luni mai devreme, într-o noapte, aflându-se la domiciliul mamei sale din raionul Călărași, fiind sub influența băuturilor alcoolice, i-a aplicat tatălui său vitreg câteva lovituri cu o bâtă din lemn în regiunea capului și corpului, cauzându-i, conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, vătămări corporale ușoare.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Acesta nu este la prima abatere de ordin penal, anterior fiind condamnat pentru comiterea mai multor infracțiuni, inclusiv pentru comiterea unui omor intenționat.

In this article