Pedeapsă cu 13 ani de închisoare pentru un bărbat care și-a abuzat sexual fiica vitregă

În urma unei sentințe pronunțate pe 6 noiembrie 2023, un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost găsit vinovat de hărțuire sexuală și acțiuni cu caracter...

În urma unei sentințe pronunțate pe 6 noiembrie 2023, un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost găsit vinovat de hărțuire sexuală și acțiuni cu caracter sexual neconsimțite îndreptate către o minoră sub vârsta de 14 ani. Conform deciziei instanței, acesta a primit o pedeapsă de 13 ani de închisoare, ce urmează să fie executată într-un penitenciar de tip închis.

Sentința menține și măsura preventivă, dispunând arestarea inculpatului până la intrarea sentinței în vigoare. Potrivit învinuirii aduse de acuzatorii de stat, bărbatul a fost acuzat că, în vara anului 2018, sub influența alcoolului, a hărțuit sexual și a comis acțiuni cu caracter sexual asupra fiicei sale vitrege, care avea doar 11 ani la momentul faptelor.

Acțiunile inculpatului s-au desfășurat în perioada 2018-2021, culminând în 2021 cu o propunere de relație sexuală adresată minorei, cauzându-i acesteia suferințe psihice semnificative. Desi condamnat, bărbatul nu și-a recunoscut vinovăția. Sentința poate fi contestată în termen de 15 zile prin apel.

In this article